Kommande filmer

ABSOLUTELY FABULOUS: THE MOVIE

Biopremiär: 2 september 2016

De hysteriska favoriterna Edina och Patsy är tillbaka och precis som i TV-serien får vi följa dem i deras glamourösa liv med shopping, sena utekvällar och drinkar. När de får skulden för en stor incident vid en release-fest blir de indragna i en mediestorm utan dess like och jagade av paparazzis. Räddningen blir den Franska Rivieran, dit de flyr för att leva sitt lyxliv i fred- för alltid! Det prisbelönade teamet bakom kameran inkluderar bland annat producenterna Jon Plowman (“Absolutely Fabulous”, “The Vicar of Dibley”) och Damian Jones (JÄRNLADYN, BELLE, DAD’S ARMY). Från TV-serien återser vi även Julia Sawalha som dottern Saffy, Jane Horrocks som assistenten Bubble och June Whitfield som Edinas mamma.

Läs mer

SULLY

Biopremiär: 9 september 2016

Den 15 januari 2009 fick världen uppleva ”miraklet på Hudson” då kapten Chesley “Sully” Sullenberger landade ett nödställt flygplan på floden och räddade därmed livet på de 155 passagerarna. Men samtidigt som han hyllades av allmänheten och media blev Sully pågick det en undersökning kring fallet som kunde förstöra både hans rykte och karriär. I regi av Oscar®belönade Clint Eastwood ( ”American Sniper”, ”Million Dollar Baby”) ser vi Oscar®belönade Tom Hanks (”Spionernas Bro”, ”Forrest Gump”) i huvudrollen som Sully i detta drama från Warner Bros. Pictures.

Läs mer

MISS PEREGRINES HEM FÖR BESYNNERLIGA BARN

Biopremiär: 30 september 2016

Baserat på succéboken med samma namn kommer nu i regi av Tim Burton MISS PEREGRINES HEM FÖR BESYNNERLIGA BARN. När Jake hittar ledtrådar till ett mysterium som spänner över tid och rum upptäcker han en hemlig plats som kallas Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. När Jake lär sig mer om de boende där och deras besynnerligheter inser han att säkerheten är en illusion och att faran lurar som en mäktig och dold fiende. Jake måste lista ut vem som är verklig, vem han kan lita på och vem han verkligen är.

Läs mer

STORKARNA

Biopremiär: 7 oktober 2016

Storkarna levererar bebisar… eller de brukade göra det i alla fall. Nu levererar de paket åt det globala internetföretaget Cornerstore.com. Junior som är företagets bästa stork är på väg att bli befordrad men av misstag råkar maskinen som producerar människobarn sättas igång under hans pass. En oemotståndligt men samtidigt inte godkänd liten flicka blir resultatet. För att chefen inte ska upptäcka missödet ger sig Junior och hans vän Tulip, som är den enda människan på Storkberget, ut på en bebis-leverans. Deras äventyr kan göra mer än en familj hel och även återställa Storkarnas verkliga uppdrag på jorden.

Läs mer

TROLLS

Biopremiär: 28 oktober 2016

Skaparna bakom ”Shrek” ger oss nu Dreamworks TROLLS, en smart, rolig och uppkäftig komedi om jakten på lycka och just hur långt vissa är beredda att gå för att uppnå den. Vi får kliva in i en färgsprakande, fascinerande värld bebodd av de överdrivet optimistiska Trolls, som ständigt har en sång på sina läppar och dans i sina fötter, samt de komiskt pessemistiska Bergerna, som bara är nöjda när de har magen full av Trolls. Poppy, det gladaste trollet någonsin, och det försiktiga och griniga trollet Kvist ger sig ut på en resa för att rädda hennes vänner då Trollbyn blivit invaderad av Bergens. Tillsammans ger sig denna udda duo ut på ett galet äventyr där de försöker tolerera varandra tillräckligt länge för att få jobbet gjort. Med ny musik av Justin Timberlake och nya versioner av klassiska hitlåtar, tas vi med på ett hårresande äventyr till en värld ingen kan förbereda sig på.

Läs mer