Kommande filmer

THE INTERN

Biopremiär: 9 oktober 2015

Oscar-belönade Robert De Niro och Anne Hathaway har huvudrollerna i höstens stora feel-good-komedi THE INTERN i regi av Oscar-nominerade Nancy Meyers (”Galen i kärlek”, "The Holiday"). Den 70-åriga änklingen Ben har tröttnat på livet som pensionär och ger sig in i leken igen genom en praktikplats på en nätbutik för mode som drivs av karriäristan Jules.

Läs mer

PAN

Biopremiär: 23 oktober 2015

2015 års stora äventyrsfilm för hela familjen, PAN, är en nytolkning av den klassiska och älskade berättelsen om Peter Pan. Vi får följa en föräldralös pojke som hamnar i magiska Neverland där han får uppleva sitt livs äventyr och pojken kommer för evigt att vara känd som hjälten Peter Pan. I regi av Joe Wright får vi se nykomlingen Levi Miller spela Peter och i övriga roller ser vi Hugh Jackman, Rooney Mara, Garrett Hedlund m fl.

Läs mer

HE NAMED ME MALALA

Biopremiär: 20 november 2015

För miljoner människor är hon en förebild och inspiration. För några är hon ett hot och en måltavla. Detta är berättelsen om Malala Yousafari, den yngsta någonsin som blivit tilldelad Nobels Fredspris, för hennes kamp för flickors rätt att gå i skolan. Den Oscarbelönade filmskaparen Davis Guggenheim (”En obekväm sanning”) har gjort en gripande dokumentär om Malalas kurage och engagemang och hur detta påverkat hennes familj.

Läs mer

SPIONERNAS BRO

Biopremiär: 27 november 2015

Tom Hanks spelar advokaten James Donovan som på 60-talet hamnar mitt i kalla kriget när CIA ger honom i uppdrag att förhandla fram frigivningen av en tillfångatagen amerikansk pilot. I regi av Steven Spielberg baserat på ett manus av bröderna Coen och i övriga roller ser vi bl.a. Alan Alda (”MASH”) och Amy Ryan (”Birdman”).

Läs mer

ME AND EARL AND THE DYING GIRL

Biopremiär: 11 december 2015

ME AND EARL AND THE DYING GIRL, som belönades med både “Grand Jury Prize” och “Audience Award” på Filmfestivalen i Sundance 2015, är en unik rolig och rörande historia om tonårskillen Greg (Thomas Mann). Greg försöker glida igenom High School så osynlig som möjligt för att överleva och undviker därför att skaffa några nära vänner över huvud taget – han kallar t ex sin närmsta vän för medarbetare... Hans livvänds upp och ner på när hans mamma (Connie Britton) tvingar honom att hitta på något med Rachel (Olivia Cooke) – en tjej i Gregs klass som just fått veta att hon har cancer – och han får nu upptäcka fördelarna med äkta vänskap.

Läs mer