Kommande filmer

JUPITER ASCENDING

Biopremiär: 6 februari 2015

Från skaparna av Matrix-filmerna kommer det storslagna äventyret JUPITER ASCENDING med Channing Tatum och Mila Kunis i huvudrollerna. Jupiter Jones (Kunis) har ända sedan hon föddes en stjärnklar natt under öppen himmel, känt att hon var menad för något större. När hon nu som vuxen lever ett hårt liv i ett kyligt Chicago kan hon bara drömma om stjärnor och ett annorlunda öde. Hennes liv tar dock en drastisk vändning när den genetiskt förbättrade soldaten Caine (Tatum) dyker upp på Jorden för att hitta Jupiter vars genetiska signatur kan komma att förändra balansen i hela universum…

Läs mer

NATT PÅ MUSEET: GRAVKAMMARENS HEMLIGHET

Biopremiär: 6 februari 2015

Förbered dig på den galnaste natten hittills när allas vår favoritnattvakt Larry beger sig ut i världen med sina udda vänner från New York. Den här gången träffar de en massa historiska personer från The British Museum i London och tillsammans ger de sig ut på en äventyrlig jakt för att rädda magin som ger dem liv på natten… I rollerna ser vi Ben Stiller, Robin Williams, Owen Wilson, Ricky Gervais m fl och för regi står Shawn Levy.

Läs mer

FOCUS

Biopremiär: 6 mars 2015

Will Smith spelar Nicky, en rutinerad svindlare som träffar rookien Jess (Margot Robbie). Han lär henne branschens alla små knep men så fort hon kommer för nära så drar han sig ur. Tre år senare stöter han ihop med Jess i Buenos Aires och hon är nu en fullfjädrad femme fatale som ställer alla hans noga uträknade planer på ända. Insatserna är extremt höga och Nicky tappar nu helt kontrollen… För regi och manus står Glenn Ficarra och John Requa.

Läs mer

HOTELL MARIGOLD 2

Biopremiär: 13 mars 2015

Komedin HOTELL MARIGOLD 2 är en efterlängtad uppföljare till den färgsprakande succén “Hotell Marigold”. Hela det sprudlande gänget är kvar på hotellet och får välkommet sällskap av den heta amerikanske hotellgästen Guy som spelas av Richard Gere. Nu drömmer ägaren Sonny (Dev Patel) om att expandera samtidigt som han planerar sitt stundande bröllop vilket leder till en del inte helt genomtänkta beslut. I den stjärnspäckade rollistan hittar vi Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith, Celia Imrie, Ronald Pickup och Diana Hardcastle. Den 13 mars kickar vårens stora fest igång på svenska biografer.

Läs mer

INHERENT VICE

Biopremiär: 20 mars 2015

INHERENT VICE är hyllade regissören Paul Thomas Andersons sjunde film. När privatdetektiven Doc Sportellos ex-fruga helt plötsligt dyker upp med en skruvad historia om hennes nuvarande miljardär-pojkvän. Hon påstår att hans fru och hennes pojkvän planerar att kidnappa miljardären för att få honom inlåst på mentalsjukhus… lätt för henne att säga. Det hela utspelar sig i efterdyningarna av det psykedeliska 60-talet när paranoja är vardagsmat och ”kärlek” ett modeord precis som ”tripp” och ”groovy”, som ständigt överanvänds – men den lilla skillnaden att det här ordet oftast leder till problem… I rollerna ser vi Joaquin Phoenix, Owen Wilson, Reese Witherspoon, Benicio del Toro och Josh Brolin.

Läs mer