Kommande filmer

FOCUS

Biopremiär: 6 mars 2015

Will Smith spelar Nicky, en rutinerad svindlare som träffar rookien Jess (Margot Robbie). Han lär henne branschens alla små knep men så fort hon kommer för nära drar han sig ur. Tre år senare stöter han ihop med Jess i Buenos Aires och hon är nu en fullfjädrad femme fatale som ställer alla hans noga uträknade planer på ända. Insatserna är extremt höga och Nicky tappar nu helt kontrollen… För regi och manus står Glenn Ficarra och John Requa.

Läs mer

HOTELL MARIGOLD 2

Biopremiär: 13 mars 2015

Komedin HOTELL MARIGOLD 2 är en efterlängtad uppföljare till den färgsprakande succén “Hotell Marigold”. Hela det sprudlande gänget är kvar på hotellet och får välkommet sällskap av den heta amerikanske hotellgästen Guy som spelas av Richard Gere. Nu drömmer ägaren Sonny (Dev Patel) om att expandera samtidigt som han planerar sitt stundande bröllop vilket leder till en del inte helt genomtänkta beslut. I den stjärnspäckade rollistan hittar vi Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith, Celia Imrie, Ronald Pickup och Diana Hardcastle. Den 13 mars kickar vårens stora fest igång på svenska biografer.

Läs mer

INHERENT VICE

Biopremiär: 20 mars 2015

INHERENT VICE är hyllade regissören Paul Thomas Andersons sjunde film. När privatdetektiven Doc Sportellos ex-fruga helt plötsligt dyker upp med en skruvad historia om hennes nuvarande miljardär-pojkvän. Hon påstår att hans fru och hennes pojkvän planerar att kidnappa miljardären för att få honom inlåst på mentalsjukhus… lätt för henne att säga. Det hela utspelar sig i efterdyningarna av det psykedeliska 60-talet när paranoja är vardagsmat och ”kärlek” ett modeord precis som ”tripp” och ”groovy”, som ständigt överanvänds – men den lilla skillnaden att det här ordet oftast leder till problem… I rollerna ser vi Joaquin Phoenix, Owen Wilson, Reese Witherspoon, Benicio del Toro och Josh Brolin.

Läs mer

HOME

Biopremiär: 27 mars 2015

I komedin HOME invaderar en fredlig grupp utomjordingar Jorden och använder det som ett gömställe från sina dödliga fiender. När en obetydlig utomjording råkar avslöja deras gömställe måste han ge sig av tillsammans med en tonårstjej på en fartfylld Jorden runt-resa för att ställa allt till rätta. De två blir otippade polare och vår hjälte från yttre rymden får nu lära sig vad det verkligen innebär att vara människa.

Läs mer

RUN ALL NIGHT

Biopremiär: 17 april 2015

Yrkesmördaren Jimmy Conlon (Liam Neeson), tidigare känd som ”Dödgrävaren” i den ökända Brooklyn-maffian, har sett sina bästa dagar och söker numera tröst i whiskeyglaset. Jimmy plågas av sitt förflutna samtidigt som han enträget jagas av samma polis sedan 30 år tillbaka. Allt ställs på sin spets när hans avlägsna son Mike (Joel Kinnaman) blir måltavla för maffian. Jimmy har nu bara en natt på sig att förhindra att Mike går samma öde till mötes som Jimmy själv räknar med att gå… Actionthrillern RUN ALL NIGHT är regisserad av Jaume Collet-Serra och i rollerna ser vi Liam Neeson, Joel Kinnaman, Vincent D´Onofrio, Ed Harris m fl.

Läs mer