Kommande filmer

MISTRESS AMERICA

Biopremiär: 4 december 2015

Tracy, som går första året på college i New York, saknar både studentlivet och storstads-glamouren hon hoppats på. Men när hon träffar sin 10 år äldre plastsyster Brooke som bor på Times Square, så dras hon snabbt in i cityliv och intriger och Tracy tappar kontrollen... Regisserad av Noah Baumbach ("While we were young" och "Greenberg") med skådespelare som Lola Kirke, Matthew Shear och Michael Chemus mfl.

Läs mer

ME AND EARL AND THE DYING GIRL

Biopremiär: 11 december 2015

ME AND EARL AND THE DYING GIRL, som belönades med både “Grand Jury Prize” och “Audience Award” på Filmfestivalen i Sundance 2015, är en unik rolig och rörande historia om tonårskillen Greg (Thomas Mann). Greg försöker glida igenom High School så osynlig som möjligt för att överleva och undviker därför att skaffa några nära vänner över huvud taget – han kallar t ex sin närmsta vän för medarbetare... Hans livvänds upp och ner på när hans mamma (Connie Britton) tvingar honom att hitta på något med Rachel (Olivia Cooke) – en tjej i Gregs klass som just fått veta att hon har cancer – och han får nu upptäcka fördelarna med äkta vänskap.

Läs mer

SNOBBEN

Biopremiär: 25 december 2015

Karl, världens mest älskade husse, inleder ett episkt och heroiskt uppdrag medan hans bästa vän, Snobben, fortsätter sin kamp mot sin ärkefiende Röde baronen. Skaparna av Ice Age ger oss SNOBBEN med Karl, Snobben, Gullan, Linus och resten av det älskvärda gänget i fantastisk 3D-animation.

Läs mer

JOY

Biopremiär: 25 december 2015

Julens storfilm JOY är inspirerad av legendariska affärskvinnan Joy Manganos liv, en uppfinnare och entreprenör som startar ett mäktigt familjeföretag och imperium. I huvudrollen ser vi Jennifer Lawrence och vi får följa familjen över fyra generationer. Manus och regi av David O. Russell (”Silver Linings Playbook”, ”American Hustle”) och i övriga roller ser vi Robert De Niro, Bradley Cooper, Isabella Rossellini m fl.

Läs mer

IN THE HEART OF THE SEA

Biopremiär: 6 januari 2016

Ett storslaget actionäventyr som bygger på den sanna historien om valskeppet Essex som vintern 1820 attackeras av en enorm val med ett närmast mänskligt hämndbegär. Det var denna händelse som inspirerade till boken om Moby-Dick, men den berättar bara halva historien. IN THE HEART OF THE SEA avslöjar vad som hände efter den ödesdigra attacken, hur besättningen som klarade sig tvingades göra det otänkbara för att överleva. I huvudrollen ser vi Chris Hemsworth (”The Avengers”, ”Rush”) och för regi står Oscarbelönade Ron Howard (”A Beautiful Mind”).

Läs mer